>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Колишньому футболісту дали чотири роки за ДТП, у якій загинув ексгравець збірної України Сергій Закарлюка

Ексфорварда "Чорноморця" визнали винним за ст. 286 КК.

Фото: Кадр оперативного відео ГУ МВС у Полтавській області

Великобагачанський районний суд Полтавської області 20 лютого виніс вирок колишньому футболістові Руслану Левізі. Його визнано винним у скоєнні ДТП, у якій загинув колишній гравець збірної України з футболу Сергій Закарлюка.

Про це йдеться в реєстрі судових рішень.

Аварія сталася 5 жовтня 2014 року поблизу Полтави. Футболісти їхали в автомобілі Mercedes-Benz C240 і врізалися у військову вантажівку МАЗ, що стояла на проїжджій частині з увімкненими аварійними і габаритними вогнями.

Сергій Закарлюка
Фото: Football.ua
Сергій Закарлюка

Левіга сидів за кермом і, за версією слідства, був п'яним. Це підтверджується результатом токсикологічного дослідження, яке виявило 0,8 проміле в крові водія (легкий ступінь алкогольного сп'яніння).

Сам футболіст провини не визнав. Він стверджує, що спиртного не вживав і їхав зі швидкістю 80-90 км/год. За його версією, перед ним їхав мікроавтобус, що якоїсь миті без увімкненого поворотника змістився вліво. Як виявилося, об'їжджав вантажівку. Левіга зреагувати не встиг і допустив зіткнення.

При цьому автотехнічна експертиза встановила, що освітлену вантажівку можна було побачити з відстані 157 метрів. Цього достатньо, щоб загальмувати й уникнути зіткнення.

Вивчивши докази, суд визнав Левігу винним за ч.2 ст.286 Кримінального кодексу і призначив йому покарання у вигляді 4 років позбавлення волі. Термін відбування покарання почався з 20 лютого 2020 року, коли Левігу взяли під варту.

Вирок може бути оскаржений протягом 30 днів.

Руслан Левіга
Фото: dynamo.kiev.ua
Руслан Левіга

Нагадаємо, Руслан Левіга грав на позиції форварда. Провів 317 ігор на професійному рівні, в яких забив 67 голів. Найдовше виступав за "Чорноморець", також грав в "Олімпіку", "Іллічівці", "Ворсклі", "Нафтовику" й інших командах. На його рахунку - три поєдинки за молодіжну збірну України.

Півзахисник Сергій Закарлюка провів 484 матчі (понад половину - за київський ЦСКА/"Арсенал"), у яких забив 96 голів. На його рахунку - 10 ігор за національну збірну України.

Йому було 38 років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram