ГоловнаСуспільствоВійна

Росіяни атакували Одесу балістикою з Криму

Під час повітряної тривоги в місті пролунали вибухи.

Росіяни атакували Одесу балістикою з Криму
Фото: Одеса офіційно

Росіяни атакували Одесу балістичними ракетами. Під час повітряної тривоги в місті пролунали вибухи. За оновленими даними, загинули 14, поранені понад 40 людей.

Про це повідомили кореспонденти Суспільного.

У регіоні дали сигнал повітряної тривоги о 11:01. Потужний вибух пролунав об 11:04, тоді у Повітряних силах повідомили про ракету у напрямку Одеси. Після цього у місті чули повторний вибух.

Пізніше, об 11:08, у Повітряних силах попередили про загрозу балістики для південних областей. Об 11:21 в Одесі пролунав повторний потужний вибух і після нього ще один.

Голова ОДА Олег Кіпер повідомив, що внаслідок російської атаки є постраждалі. На місці працюють всі відповідні служби. Данні уточнюються. 

Пізнчше Кіпер уточнив, що внаслідок атаки загинули фельдшер та співробітник ДСНС, які після першого вибуху приїхали надавати допомогу на місце. Також є тяжко поранені медики.

Ударом також пошкоджено десять приватних будинків, станція технічного обслуговування, газопровід низького тиску та два пожежно-рятувальні автомобілі. Наразі тривають роботи щодо ліквідації пожежі газопроводу та приватного будинку на загальній площі близько 120 кв. м.

Нагадаємо, раніше керівниця об’єднаного пресцентру ОК "Південь" Наталія Гуменюк раніше наголосила, що Одеський регіон потребує посиленого захисту, зокрема - специфічних систем протиповітряної оборони, які збивають балістику.

  • Росія атакує припортову інфраструктуру Одеси як до розірвання зернової угоди, так і після.
  • Вранці 6 березня армія Росії знову атакувала Одесумісто. Під час зустрічі президента Володимира Зеленського і грецького прем'єра Кіріакоса Міцотакіса в порту в Одесі пролунав вибух. П’ятеро людей загинули через російський удар по портовій інфраструктурі.
  • Уночі 2 березня ворог атакував Одесу дронами. Безпілотник влучив у 9-поверховий будинок спального району міста.
  • Серед жертв російської атаки - вся сім'я військовослужбовця Регіонального управління Сил територіальної оборони "Південь" Олега Кравця. Загинули він, його дружина Тетяна, семимісячна донька Ліза, восьмирічна Злата та дев'ятирічний Сергій. Ввечері 3 березня в Одесі завершили пошуково-рятувальні роботи. Унаслідок влучання російського дрона в багатоповерхівку загинули 12 людей.

    3 березня також повідомлялося, що Сили оборони знищили ворожу ракету Х-31П, якою РФ атакувала Одещину.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram