ГоловнаСуспільствоВійна

Росія суттєво “роздуває” чисельність своєї армії, − британське Міноборони

Кремль з квітня 2023-го дозволив випускникам шкіл підписувати контракти з армією.

Росія суттєво “роздуває” чисельність своєї армії, − британське Міноборони
Ілюстративне фото: російські окупанти
Фото: пресслужба ГУР Міноборони України

Росія суттєво завищує чисельність своєї армії. Про це йдеться у повідомленні британського Міністерства оборони.

11 січня заступник голови Ради безпеки Росії Дмитро Медведєв заявив, що у 2023 році до лав російської армії доєдналися 500 тисяч осіб

“Дуже ймовірно, що ця цифра суттєво роздута”, − зазначили британці.

Аби досягнути цільових показників вербування, російські військові з квітня 2023-го дозволили випускникам шкіл підписувати контракти з армією.

Останні дані ЗМІ, зокрема BBC-Russian, показують, що щонайменше п'ять росіян, які народилися у 2005 році, померли у війні.

У розвідці вважають, що російська армія непропорційно вербує солдатів здебільшого із бідних і сільських регіональних регіонів Росії.

  • За даними ГУР Міністерства оборони, окупаційні війська Росії в Україні налічують 462 тисячі осіб. Така кількість військ на наших територіях дозволяє росіянам проводити ротацію: відводити ті частини й підрозділи, які втратили боєздатність − де чисельність особового складу менше 50%, у тилові райони. Після відновлення і поповнення вони знову виходять на лінію фронту, повідомив представник розвідки Вадим Скібіцький.
  • Також на тимчасово окупованих територіях розміщені 35 тисяч осіб "Росгвардії", які забезпечують окупаційний режим.
  • На початку січня президент РФ Володимир Путін сьогодні підписав указ, згідно з яким іноземці, які воюють на боці Росії в Україні, можуть отримати російське громадянство для себе та своїх сімей.
  • У розсекреченому звіті розвідки США йдеться, що війна в Україні коштувала Росії 315 000 убитих і поранених військових, або майже 90% особового складу, який вона мала на момент початку конфлікту.
  • У вересні 2022 року Росія призвала додатково 300 000 осіб під час своєї першої мобілізації після Другої світової війни. Є припущення, що Путін може повторити цей крок після наступних президентських виборів у березні, на яких лідер окупантів має отримати шостий термін на посаді очільника РФ. Водночас Кремль неодноразово заявляє, що "подальша мобілізація не потрібна, оскільки минулого року сотні тисяч чоловіків підписали контракти добровольців".
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram