ГоловнаСуспільствоПодії

Журналіст Олексій Печій втік з країни, виїхавши у відрядження на Саміт ЄС

Печій працював на 24 каналі.

Журналіст Олексій Печій втік з країни, виїхавши у відрядження на Саміт ЄС
Фото: Скріншот з відео

Ведучий 24 каналу Олексій Печій втік з України і не повернувся з-за закордонного відрядження на Саміт ЄС.

Про це повідомляє 24 канал

“Олексій Печій отримав акредитацію на Саміт ЄС, який проходив з 14 по 15 грудня. Втім, по його завершенні журналіст і ексведучий 24 каналу не повернувся до України. І лише за тиждень написав допис, у якому намагався виправдати свою зрадницьку позицію”,- йдеться у повідомленні.

В свою чергу, генеральний директор медіахолдингу "Люкс" Роман Андрейко зазначив, що Печій втік з країни, "усвідомлюючи усі наслідки своєї втечі", і буквально спалив мости.

Сам Олексій Печій заявив, що це було виключно його рішення. Своє рішення залишитися в Європі він обумовив тим, що Україні бракує "горизонтальної комунікації з західним суспільством", і Печій вирішив цю горизонтальну комунікацію налагоджувати.

Журналіст наголосив, що зробив такий висновок після закінчення саміту, поспілкувавшись з політиками та іноземними колегами.

Журналіст-втікач заявив, що в Європі займатиметься “наближенням” нашої перемоги у війні з Росією – працюватиме “з західними медіапроєктами для просування українського порядку денного в західному суспільстві”.

“Попри засудження, тиск і переслідування я не припинятиму робити те, що я вмію…Я усвідомлюю, що в найближчі дні проти мене розпочнеться кампанія так званого медіакілерства, метою якої буде знищення мене, як журналіста, попри всю мою попередню роботу. Втім, поки це можливо, я продовжуватиму інформаційну боротьбу і ніколи не відмовлюся від пошуків допомоги для українського війська, де б я не був”, – заявив Печій.

  • Міністерство культури та інформаційної політики України разом з правоохоронними органами буде ініціювати посилення відповідальності за порушення правил виїзду та повернення до України чоловіків призовного віку. Це є реакцією на скандальні заяви стендап-коміка Андрія Щегеля, який у складі концертної групи виїхав до Туреччини. Він заявив BBC, що “гинути” – це вибір інших і до України він не повернеться
  • Державне бюро розслідувань підтвердило, що колишній голова Конституційного Суду Олександр Тупицький незаконно втік за кордон. Допомогли йому в цьому правоохоронці та цивільні.
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram