ГоловнаСуспільствоВійна

​Троє російських окупантів дали брифінг в Одесі і стверджують, що "не знали, куди їх відправляють"

Військові попросили пробачення в українського народу та відзначили "дуже хороше ставлення" до них.

​Троє російських окупантів дали брифінг в Одесі і стверджують, що "не знали, куди їх відправляють"
Фото: Скріншот відео

Троє полонених військових російської армії, яка атакує Україну, дали брифінг в Одесі. Відео з брифінгу оприлюднила Одеська обласна військова адміністрація.

Полонені росіяни Іван Темний, Роман Радіонов та Іван Головцов розповіли, як та навіщо вони потрапили в нашу країну і просили вибачення в українців. Вони стверджують, що до останнього не знали, куди їх відправляють.

Розвідник-гранатометник Іван Темний з Москви каже, що потрапив в Україну з Криму 24 лютого.

"Нам ніхто не казав, що ми маємо здійснювати якісь військові завдання на території України. Нас поставили в колону та за годину до відбуття, коли вже нічого не можна було змінити, нам повідомили, що ми вирушаємо до Нової Каховки", - розповів військовий.

За його словами, в колоні були люди, які хотіли відмовитися йти в Україну. Він також зазначив, що жодних чітких наказів російське керівництво спершу не віддавало, а коли вони опинилися біля Миколаєва, де їх розбили, "будь-які накази в принципі зникли".

"Нас просто кинули. Разом з великою кількістю техніки", - сказав полонений окупант.

Рядовий Роман Радіонов зі Свердловської області зазначив, що завдання вбивати мирне населення їм спершу не ставили, а лише брати в полон. Однак він визнав, що російські окупанти вбивали цивільних та нищили інфраструктуру.

"Завдання вбивати мирне населення перед нами спершу не ставили, лише військових – якщо вони здаються, брати в полон. Так само ми не мали руйнувати цивільну інфраструктуру. Але як виявилось, вже в бою, ми вбивали і цивільних, і знищували будинки. Нічого, що нам спочатку повідомили командири, не виконувалось", – розповів Радіонов.

За його словами, наказ убивати мирне населення з’явився десь через три дні, коли вони вже перебували на Херсонщині.

Командир автомобільної служби 34 бригади гірничої бригади збройних сил РФ Іван Головцов з Архангельської області розповів, що керівництво тримало в таємниці, куди військові колони РФ рухаються. Він також наголосив, що якби їм про це сказали, то половина відмовилась би йти на бойові дії в Україну.

"Не підтримую того, що наразі відбувається, бо вмирає велика кількість невинних мирних громадян, дітей, людей похилого віку", – додав російський військовий.

Усі троє окупантів попросили пробачення в українського народу та відзначили "дуже хороше ставлення" до них в Україні після того, як вони здалися ЗСУ.

Нагадаємо,  декілька військовослужбовців РФ виявили бажання залишитися в Україні, побоюючись за своє життя після повернення з полону. Також, за даними СБУ, окупанти ховаються в українських лісах і селах, здаються навіть фермерам.

Раніше полонений російський військовий розповів про масштаби дезертирства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram