ГоловнаСуспільствоВійна

Росія у ТКГ вимагала від України пояснити використання Bayraktar на Донбасі, - Гармаш

ЗСУ змушені були застосувати даний вид озброєння, оскільки внаслідок конфронтації, що посилилася в останні дні, загинуло двоє українських військовослужбовців.

Росія у ТКГ вимагала від України пояснити використання Bayraktar на Донбасі, - Гармаш
Фото: facebook.com/MinistryofDefence.UA

Під час сьогоднішнього засідання тристоронньої контактної групи російська делегація вимагала від України пояснень з приводу бойового застосування безпілотника Bayraktar у зоні бойових дій на Донбасі.

Про це у Facebook повідомив представник української делегації в Тристоронній контактній групі, журналіст Сергій Гармаш.

“Звичайно, представників Росії з Луганська та Донецька найбільше цікавило питання застосування Україною БПЛА Bayraktar. Ми підтвердили цей факт, нагадавши, що російські безпілотники "Орлан-10" давно баражують наше небо на Донбасі, тож нічого нового у застосуванні БПЛА на Донбасі немає”, – повідомив Гармаш.

Він зазначив, що ЗСУ змушені були застосувати даний вид озброєння, оскільки внаслідок конфронтації, що посилилася в останні дні, загинуло двоє українських військовослужбовців.

"Щоб охолодити агресивність супротивника і з метою уникнення зайвих жертв ми застосували Байрактар, який з хірургічною точністю придушив вогневу точку супротивника", - наголосив Гармаш.

26 жовтня Збройні сили України вперше застосувала ударні дрони Bayraktar проти артилерії російських найманців на Донбасі. Ударні дрони застосували для знищення ворожої артилерії, яка обстріляла село Гранітне.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram