ГоловнаСуспільствоНаука і релігія

Папа Франциск закликав ухвалити закони про цивільні партнерства для одностатевих пар

Слова понтифіка пролунали у документальному фільмі, прем’єра якого відбулася в Римі.

Папа Франциск закликав ухвалити закони про цивільні партнерства для одностатевих пар
Фото: EPA/UPG

У документальному фільмі, прем'єра якого відбулася в Римі, Папа Франциск закликав ухвалити закони про цивільні партнерства для одностатевих пар, відступивши від позиції Ватикану та попередників Папи з цього питання.

Слова Папи пролунали в частині документального фільму, яка стосується роздумів про душпастирство для тих, хто ідентифікує себе як ЛГБТ, пише Catholic News Agency.

“Гомосексуали мають право бути частиною сім’ї. Вони діти Божі і мають право на сім'ю. Ніхто не повинен бути відкинутим або нещасним через це", - сказав Папа Франциск у фільмі.

"Слід створити закон про громадянські союзи, таким чином, ці люди теж будуть під захистом закону", - заявив понтифік.

Прем’єра документального фільму "Франческо" про життя та служіння Папи Римського Франциска відбулася 21 жовтня в рамках Римського кінофестивалю. Режисер фільму - американець Євген Афінеєвський, який зняв стрічку про Майдан "Зима у вогні".

У 2003 році під керівництвом кардинала Йозефа Ратцінгера та за вказівкою Папи Римського Йоана Павла ІІ Ватиканська Конгрегація віровчення визначила, що «повага до гомосексуальних осіб жодним чином не може призвести до схвалення гомосексуальної поведінки або до юридичного визнання гомосексуальних союзів. Загальне благо вимагає, щоб закони визнавали, сприяли та захищали шлюб як основу сім’ї, первинну одиницю суспільства».

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram