ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Папа Римський вперше виступив у масці на публічному заході

Раніше він носив маску тільки в автомобілі, який возив його на щотижневі аудієнції в Ватикан.

Папа Римський вперше виступив у масці на публічному заході
Фото: reuters.com

Папа Римський Франциск вперше виступив у масці на офіційному заході. Це сталося у вівторок, коли він і інші релігійні лідери відвідали молебень за мир у всьому світі. 

Про це повідомляє Reuters.

Понтифік перебував в білій масці сьогодні під час служби в римській базиліці Санта-Марія-ін-Арачелі. Раніше він носив маску тільки в автомобілі, який возив його на щотижневі аудієнції в Ватикан.

Перед цим Папа Франциск піддавався осуду з боку суспільства через те, що не носив маску під час зустрічей та офіційних заходів.

83-річний понтифік був присутній на службі разом з іншими християнськими лідерами в базиліці, в тому числі з патріархом Варфоломієм, духовним лідером православних християн.

Зазначається, що Папа зняв маску, читаючи своє звернення, як і інші лідери, коли вони говорили, але знову надів її, коли закінчив говорити.

Захід відбувся, оскільки число людей з позитивним результатом тесту на коронавірус в Італії неухильно росло за останні кілька тижнів. В країні за минулу добу виявлено 10 874 нових інфікувань, в порівнянні з 9 338 у понеділок.

Також був відносно невеликий сплеск у Ватикані, де чотири члени швейцарської гвардії, що захищає Папу, також отримали позитивний результат на COVID-19.

Нагадаємо, що у квітні цього року у інтерв'ю британському письменникові та журналісту Остіну Іверею Папа Римський натякнув, що спровокована коронавірусом криза може бути "відповіддю природи" через неналежну реакцію людини на зміни клімату та екологічні проблеми.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram