ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Кількість госпіталізованих з отруєнням у Коломиї зросла до 59 (оновлено)

135 осіб перебувають на амбулаторному лікуванні.

Кількість госпіталізованих з отруєнням у Коломиї зросла до 59 (оновлено)
Фото: Depositphotos/SUKIYASHI

Кількість госпіталізованих унаслідок отруєння в їдальні підприємства "Леон" у Коломиї Івано-Франківської області зросла до 59. На амбулаторному лікуванні перебувають 135 осіб.

Про це повідомляє пресслужба ДСНС.

"У період з 24 по 27 вересня до лікувальних закладів, з попереднім діагнозом гостра кишкова інфекція звернулося 194 особи (за добу 6 осіб). 59 осіб госпіталізовано та 135 осіб перебувають на амбулаторному лікуванні (вживали їжу в їдальні ТОВ "Леон", Коломия)", - йдеться у повідомленні.

Здійснюється комплекс протиепідемічних і санітарно-гігієнічних заходів.

Оновлено. Центр громадського здоров’я повідомляє, що  у ході розслідування встановлено, що спільними продуктами харчування для всіх потерпілих були салат "Дружба" (сирок плавлений, морква, грінки, часник, майонез), бульйон курячий з локшиною, гречка, ковбаски в соусі, хліб та чай.

Наразі фахівцями Держпродспоживслужби проводяться позапланові перевірки постачальників та виробників продуктів, які були використані для приготування страв.

Раніше було відібрано зразки харчових продуктів, проби води, змиви з об’єктів довкілля для лабораторних досліджень. Проведено бактеріологічне обстеження хворих, контактних осіб, працівників кухні та заключну дезінфекцію.

Протиепідемічні, профілактичні заходи та епідеміологічне розслідування тривають.

Раніше повідомлялося, що в медичних закладах Івано-Франківської області з діагнозом "харчове отруєння" 25 вересня перебувало 50 людей. Загалом за медичною допомогою через отруєння звернулося 124 особи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram