ГоловнаСуспільствоЖиття

Шмигаль: карантин продовжать до 22 травня, з 11 травня обмеження послаблять

Зможуть працювати літні майданчики ресторанів і кафе.

Шмигаль: карантин продовжать до 22 травня, з 11 травня обмеження послаблять
Фото: kmu.gov.ua

В Україні карантин буде продовжено до 22 травня, але з 11 травня діятимуть послаблення. Про це на засіданні Кабміну повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль

"Для нас пом'якшення карантину не означає його повного зняття. Карантин зараз буде продовжений до 22 травня. Далі ми будемо дивитися, як рухається пандемія у світі та на коливання кривої захворюваності в Україні", - повідомив він.

Шмигаль зазначив, що на засіданні сьогодні прийматимуть рішення про послаблення карантину з 11 травня.

"Сьогодні ми готові прийняти рішення, щоб бізнес був готовий і мав достатньо часу для правильного виходу з карантинних обмежень на першому етапі. Планується з 11 травня: відкриття парків, скверів, зон відпочинку, відкриття перукарень, салонів краси, манікюрних, педикюрних при деяких умовах. Літні майданчики кафе і ресторанів - буде постанова, дозволимо роботу на винос, роботу літніх майданчиків просто неба в закладах, які зареєстровані як потужності", - пояснив він.

Також зможуть працювати непродовольчі магазини, побутових послуг, стоматологи. 

"Бізнес зможе бачити чітко, в яких сферах ми плануємо пом'якшення карантинних заходів з 11 травня. До 11 травня просимо українців дотримуватися правил", - підкреслив прем'єр-міністр України. 

Нагадаємо, що 12 березня в Україні ввели карантин через загрозу епідемії коронавірусної інфекції. Обмеження повинні були діяти до 23 квітня, але пізніше уряд їх продовжив.

Повідомлялося, що після завершення всеукраїнського карантину 11 травня і пом'якшення обмежувальних заходів в країні може бути введений так званий адаптивний карантин. Це означає, що посилені обмеження будуть діяти тільки в тих регіонах, де є спалах захворювання. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram