ГоловнаСуспільствоЖиття

Військові медики отримали капсулу для транспортування людей з інфекційними хворобами

Бокс виготовлений з герметичного матеріалу, має маску, прилади для подачі кисню, компресор і фільтри для знезараження повітря.

Фото: facebook.com/Ukrmilitarymedic

Національний військово-медичний клінічний центр "Головний військовий клінічний госпіталь" закупив капсули для транспортування хворих на інфекційні хвороби.

Про це повідомляє пресслужба командування Медичних сил ЗСУ у фейсбуці.

"Національний військово-медичний клінічний центр "Головний військовий клінічний госпіталь" закупив у товариства з обмеженою відповідальністю "Креатив-Агромарш" з міста Кременчук бокс-ізолятор для транспортування інфікованих хворих "БІО-БОКС 20060". Це остання модифікація з восьми капсул, виготовлених на підприємстві з урахуванням зауважень військових лікарів. Однією з її особливостей є можливість транспортування пацієнта у напівсидячому положенні", - наголошується у повідомленні.

Бокс виготовлений з герметичного матеріалу, має маску, прилади для подачі кисню, компресор і фільтри для знезараження повітря. Також в ізолятор вбудовані рукавиці-манжети, щоб лікарі могли проводити будь-які маніпуляції без контакту з хворим.

Капсула вже пройшла усі необхідні випробування.

Фото: facebook.com/Ukrmilitarymedic

"Цей мобільний засіб дозволяє проводити транспортування осіб з підозрою на зараження особливо небезпечними інфекційними хворобами у спеціалізовані стаціонарні медичні заклади без ризику для супроводжуючого персоналу", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, на початку березня президенту Володимиру Зеленському показали вертоліт Мі-8МТВ-1, обладнаний для транспортування інфекційних хворих.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram