ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

В Україну прибув літак із Китаю з респіраторами для лікарів

Це останній вантаж, організований Офісом президента.

В Україну прибув літак із Китаю з респіраторами для лікарів
Фото: president.gov.ua

В аеропорт "Бориспіль" прибув літак із Китаю, який доставив 400 000 респіраторів і 50 000 захисних щитків для українських лікарів, повідомили в пресслужбі Офісу президента.

Це останній рейс "повітряного мосту", який організував ОПУ. Далі цим займатиметься МОЗ.

"Загалом було відправлено понад 25 літаків, які привезли вантаж для України", – повідомив заступник голови ОПУ Кирило Тимошенко.

Засоби індивідуального захисту для медиків уже сьогодні вирушать у регіони.

За словами заступника голови Офісу президента, закуплені ОПУ вантажі оплачували благодійні фонди, а комерційні вантажі – організації, які їх купували.

23 квітня літак Ан-225 "Мрія" доставив в Україну рекордний обсяг медичного вантажу. Повідомлялося, що прибули 12 мільйонів масок для лікарень та аптечних мереж. Також привезли приблизно 260 тисяч захисних окулярів і більш як 100 тисяч захисних костюмів п'ятого рівня захисту.

У ЗМІ опублікували лист на бланку нардепа і співвласника "Епіцентру" Олександра Гереги, який був адресований мерові Києва Віталію Кличку. У листі пропонувалося купити маски, які були доставлені на "Мрії", у його торговельної мережі.

Кирило Тимошенко заявив, що вантаж "Мрії" був частково гуманітарним, а частково комерційним, тому привезені маски продаються в торгових мережах.

Нагадаємо, що Офіс президента переклав на Міністерство охорони здоров'я поставку ліків і обладнання, необхідних для лікування коронавірусу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram