ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Медики Південної Кореї практично виключили повторне зараження коронавірусом у перехворілих

На їхню думку, тести виявляють неактивні залишки РНК вірусу.

Медики Південної Кореї практично виключили повторне зараження коронавірусом у перехворілих
Тестування на наявність коронавірусу (2019-нCoV) у лабораторії міста Ухань, провінція Хубей, Китай, 06 лютого 2020
Фото: EPA/UPG

Медики Південної Кореї практично виключили повторне зараження і здатність коронавірусу до реактивації в організмі перехворілих людей. Про це пише Yohnap News Agency.

Повторні позитивні результати на наявність коронавірусу пояснюють слідами неактивних фрагментів вірусу в організмі.

У корейських центрах контролю і профілактики захворювань повідомили, що у 277 вилікуваних пацієнтів тест на коронавірус показав позитивний результат.

"Центральний клінічний комітет країни з боротьби з виникаючими хворобами заявив, що в таких випадках не було живого вірусу, що позитивно спростовує теорії про те, що вірус реактивується або реінфікується", - уточнили в агентстві.

У Південній Кореї використовують ПЛР-тест, який шукає генетичну інформацію вірусу або РНК у зразку, взятому в пацієнта. Дослідники вважають, що ці тести настільки чутливі, що можуть виявляти малі кількості РНК навіть після одужання від COVID-19.

"Фрагменти РНК усе ще можуть існувати в клітині, навіть якщо вірус інактивований. Імовірно, що ті тести, які показали позитивний результат, знову виявили вірусну РНК, яка вже була інактивована", - йдеться в повідомленні Комітету.

Також дослідники заявили, що коронавірус не призводить до хронічних захворювань, оскільки не з'єднується з ДНК клітин людини.

Нагадаємо, 25 квітня Всесвітня організація охорони здоров'я заявила, що наразі немає підтверджень того, що особи, які перехворіли на коронавірус, захищені від повторного зараження.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram