ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

ВООЗ: ті, хто перехворів на коронавірус, можуть заразитися повторно

Організація відреагувала на пропозицію низки країн ввести "імунні сертифікати", щоб ті, хто перенес інфекцію, могли, зокрема, вийти на роботу.

ВООЗ: ті, хто перехворів на коронавірус, можуть заразитися повторно
Фото: EPA/UPG

Всесвітня організація охорони здоров'я заявила, що зараз немає підтверджень того, що ті, хто переніс спричинену коронавірусом пневмонію COVID-19, захищений від повторного зараження. Про це організація заявила 25 квітня.

"Результати більшості досліджень свідчать про те, що у деяких з тих, хто переніс COVID-19, рівень антитіл у крові занадто низький", - йдеться в заяві на сайті ВООЗ. 

Організація закликає тих, хто переніс коронавірусну інфекцію, продовжувати дотримуватися рекомендованих правил гігієни.

ВООЗ також застерігає від видавання особам, які перенесли коронавірусну інфекцію, так званих імунних сертифікатів або аналогічних документів. Їх пропонують ввести уряди низки країн для того, щоб люди, які перенесли інфекцію, могли, зокрема, вийти на роботу. Введення таких документів може прискорити поширення коронавірусу, вважає ВООЗ.

Крім того, організація попереджає про можливі неточності тестів на антитіла. Так, деякі з них не показують наявності антитіл у крові людини, яка насправді була заражена коронавірусом SARS-CoV-2, або помилково реагують на антитіла до інших коронавірусів, що викликають звичайну застуду.

За даними міжнародної групи волонтерів Worldometer, з початку пандемії загальна кількість заражених становить понад 2,8 млн осіб. З них від наслідків вірусу померли понад 198 тисяч, одужали понад 812 тисяч осіб.

Раніше глава ВООЗ заявив, що зараз спостерігаються випадки повторних спалахів коронавірусу у країнах, яких торкнулася пандемія одними з перших.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram