ГоловнаСуспільствоЖиття

Поліція перевірила, чи працює ресторан нардепа Тищенка підпільно під час карантину

Відвідувачів у закладі не виявили, а з адміністратора взяли зобов'язання працювати виключно в онлайн-режимі.

Поліція перевірила, чи працює ресторан нардепа Тищенка підпільно під час карантину
Фото: kyiv.npu.gov.ua

Поліцейські Києва перевірили інформацію ЗМІ про роботу під час карантину ресторану на вулиці Льва Толстого, що пов'язаний з депутатом Миколаєм Тищенком.

Про це повідомляється на сайті Нацполіції.

Відзначається, що під час перебування правоохоронців у ресторані відвідувачів не було. Поліцейські роз'яснили персоналу обмежувальні норми в період карантину і взяли в адміністратора зобов'язання працювати виключно в онлайн-режимі.

"У закладі відвідувачів не було. Там перебували кілька працівників. Ми роз'яснили адміністратору ресторану законодавчі норми про дотримання карантину і відповідальності за його порушення. Адміністратор написав пояснення і зобов'язання про заборону закладам громадського харчування приймати відвідувачів в період карантину", - прокоментував перевірку один з правоохоронців.

У поліції також нагадали, що за порушення карантинних норм законодавства передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність - це ст. 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення, згідно з якою передбачена відповідальність від 17 до 34 тис. гривень, а також ст. 325 Кримінального кодексу (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційних хвороб і масових отруєнь), за порушення якої передбачено до восьми років позбавлення волі.

Роботу ресторанів в Україні заборонили з середини березня у зв'язку з епідемією коронавірусу.

Нагадаємо, журналісти-розслідувачі Bihus.info заявили, що київський ресторан "Велюр", пов'язаний з нардепом від "Слуги народу" Миколою Тищенком, і далі працює і приймає "відомих у політичних колах людей" під час карантину.

Журналісти понад тиждень спостерігали за рестораном і помітили, що туди приїжджали нардепи Антон Яценко і Олександр Кабанов, помічник нардепа від "Слуги народу" Олександра Мережка Павло Куфтирєв, якого також менеджер "Метінвесту" Ріната Ахметова Віталій Кисіль, якого пов'язують з олігархом Ігорем Коломойським.

Згодом нардеп Яценко запевняв журналістів, що він давно не відвідує ресторанів і не заходив у "Велюр". Кабанов, навпаки, сказав, що був у ресторані, проте заходив "до свого друга Колі" (Тищенка, - ред.). Перший заступник голови Офісу президента Сергій Трофімов також спростував, що відвідував ресторан, і сказав, що їсть удома.

Сам же Тищенко запевняє, що його ресторан працює як "штаб" для особистих зустрічей з помічниками. Нардеп також заявив, що йому дуже соромно, що його "рідкісні і поодинокі гості змушені виходити з ресторану голодними".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram