ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

МОЗ пояснило "нулі" в коронавірусній звітності семи областей на Великдень

Лабораторії у всіх областях працювали у звичайному режимі.

МОЗ пояснило "нулі" в коронавірусній звітності семи областей на Великдень
Фото: Youtube / Кабмін

Міністерство охорони здоров'я розібралося, чому сім областей на Великдень подали нулі у своїй звітності щодо тестування на коронавірус.

Про це на брифінгу у вівторок розповів міністр Максим Степанов.

"Усі без винятку лабораторії у всіх областях працювали в звичайному режимі, тобто не робили собі перерв. Ці нулі були пов'язані з тим, що на Великдень багато людей просто не зверталися до лікарів для проведення тестування методом ПЛР. Цю ситуацію ми підтвердили тим, що в нас не було надходжень на гарячу лінію про відмову в здійсненні ПЛР", - заявив Степанов.

За його словами, в різних областях "нулі" були пов'язані з різними причинами.

"Також у нас є ситуація, коли в Чернівецькій області було зроблено 48 досліджень методом ПЛР, було 17 підтверджених випадків, які увійшли у звітність, але була технічна помилка - дівчина, яка заповнювала нашу форму, проставила нуль. По Вінницькій області, де теж був нуль, це пов'язано з тим, що там були тести і дослідження, але оскільки потрібно було дати відпочити ампліфікатору (лабораторне обладнання, яке зараз працює 24 години на добу), штаб прийняв рішення зробити перерву", - сказав Степанов.

Нагадаємо, в неділю було зроблено тільки 1988 лабораторних тестів, хоча в попередні дні їх кількість було щонайменше вдвічі більшою.

Вінницька, Луганська, Чернівецька, Чернігівська, Сумська, Херсонська та Хмельницька області не подали інформації про тестування українців на коронавірус.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram