ГоловнаСуспільствоЖиття

З 7 квітня держкордон можна буде перетнути тільки автотранспортом через 19 пунктів пропуску, - Держприкордонслужба

Уряд посилює обмеження на кордоні.

З 7 квітня держкордон можна буде перетнути тільки автотранспортом через 19 пунктів пропуску, - Держприкордонслужба
Фото: EPA/UPG

З 7 квітня державний кордон України можна буде перетнути винятково автотранспортом і тільки в 19 пунктах пропуску. Відповідні зміни внесено до розпорядження Кабінету Міністрів № 288-р "Про тимчасове закриття деяких пунктів пропуску через державний кордон і пунктів контролю і припинення в них пішохідного сполучення".

Про це повідомляють на сайті Держприкордонслужби.

З урахуванням змін з 00:00 7 квітня тимчасово закритими будуть 115 пунктів пропуску, ще у 28 пунктах тимчасово припиняється пішохідне сполучення.

"Також нагадуємо, що іншими розпорядчими документами тимчасово закриті пункти пропуску (пункти контролю) через державний кордон для міжнародного пасажирського залізничного, повітряного, автомобільного (для автобусів) сполучення. З урахуванням усіх обмежень, введених українською владою і уповноваженими органами сусідніх країн, з 7 квітня залишається тільки 19 пунктів пропуску, де можна перетнути державний кордон України власним автотранспортом", - підкреслюється в повідомленні.

Винятки можуть бути зроблені для евакуаційних рейсів за рішенням уповноважених центральних органів виконавчої влади.

Нагадаємо, з 00:00 17 березня в Україні закрито пункти пропуску через держкордон для міжнародного регулярного пасажирського сполучення. Крім того, з 00:00 16 березня закрито кордон для іноземців та осіб без громадянства (крім деяких категорій громадян).

За добу в Україні зафіксовано 68 нових випадків COVID-19.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram