ГоловнаСуспільствоЖиття

З Туреччини прибув пором з 35 українцями

Усі вони пройдуть 14-денну обсервацію.

З Туреччини прибув пором з 35 українцями
Фото: dpsu.gov.ua

З Туреччини в Україну прибув пором з 35 українцями.

Про це повідомляють на сайті Державної прикордонної служби.

"Сьогодні з Туреччини в Україну на поромі "Карасу - Чорноморськ" прибули 35 наших співвітчизників. З Туреччини пором вирушив в Україну 4 квітня. А вже сьогодні вранці його зустрічали в Чорноморському морському торговому порту", - йдеться в повідомленні.

Відзначають, що громадяни України змогли повернутися на батьківщину за сприяння Міністерства закордонних справ, зокрема генерального консульства України в Стамбулі.

Фото: dpsu.gov.ua

Першими на борт судна піднялися фахівці Лабораторного центру Міністерства охорони здоров'я на водному транспорті, які провели обстеження стану здоров'я всіх пасажирів і членів екіпажу. Симптомів коронавірусу не виявили. Після цього прикордонники почали оформлення пасажирів.

Фото: dpsu.gov.ua

Усі прибулі підписали згоду на обов'язкову обсервацію впродовж 14 днів. Місце обсервації визначить Одеська облдержадміністрація. За станом їхнього здоров'я постійно спостерігатимуть медики.

Нагадаємо, з 17 березня Україна припинила авіасполучення з іншими країнами. Громадяни, які перебували за кордоном, поверталися на батьківщину спеціальними рейсами.

Станом на 27 березня з різних країн евакуювали 100 000 громадян. За оцінками Держприкордонслужби, на Великдень можуть повернутися ще 200 тис. осіб.

Після відмови від обсервації деяких українців, які повернулися з В'єтнаму, Катару і Балі, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що МВС не дасть більше згоди на жоден авіаційний чартер, окрім рідкісних винятків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram