ГоловнаСуспільствоЖиття

На Великдень в Україну повернуться 200 тисяч осіб, - Держприкордонслужба

Католики і протестанти в 2020 році відзначають Великдень 12 квітня, православні - 19 квітня.

На Великдень в Україну повернуться 200 тисяч осіб, - Держприкордонслужба
Фото: Lb.ua

Прикордонники прогнозують, що на Великдень, 12 квітня, в Україну повернуться ще 200 тисяч громадян.

Про це заявив глава Державної прикордонної служби Сергій Дейнеко, передає Укрінформ.

"Через усіх напрямки, які доступні для громадян України, уже повернулися з-за кордону орієнтовно 160 тисяч громадян. За інформацією МЗС України, наразі приблизно 17 тисяч українців заявили про те, що мають намір повернутися на територію України. Звичайно, це не всі громадяни. Ми очікуємо, що напередодні Великодня може повернутися орієнтовно 200 тисяч наших співгромадян", – сказав Дейнеко.

Щодо черг на польському кордоні глава Держприкордонслужби зазначив, що проблема полягала не в українських прикордонниках, а в тому, що черги накопичувалися на польській стороні. У найбільш активний день – 27 березня на в'їзд в Україну з Польщі було 22 тисячі громадян. Зазвичай, цей показник становить близько 4 тисяч осіб на добу. На даний момент українці, за словами Дейнеко, які перетинають держкордон пішки, відсутні.

25 березня президент Володимир Зеленський провів зустріч із главами церков щодо безпеки святкування Великодня та проведення богослужінь в умовах поширення COVID-19. Глава держави повідомив про подготовку проєкту "Великдень вдома".

У Православній церкві України заявили, що мають намір прийняти рішення про святкування Великодня "в міру наближення відповідного часу".

Глава Української Греко-Католицької церкви Блаженніший Святослав закликав віруючих брати участь у богослужіннях і освяченні великодніх кошиків за допомогою трансляцій онлайн.

Відзначимо, що свято Воскресіння Господнього (Великодня) християни західного обряду (католики і протестанти) у 2020 відзначають 12 квітня, східного обряду (православні і греко-католики) – 19 квітня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram