ГоловнаСуспільствоЖиття

На Закарпатті СБУ затримала банду рекетирів на чолі з депутатом райради

Спецслужба також викрила наркомережу, яка працювала в Мукачеві, Сваляві та Ужгороді.

У Закарпатській області співробітники Служби безпеки України затримали організоване злочинне угруповання, учасники якого підозрюються у причетності до скоєння низки тяжких злочинів. За попередньою версією, одним з ватажків банди є депутат Свалаявскої райради.

Фото: ssu.gov.ua

Пресцентр СБУ повідомляє, що, за попередньою версією слідства, члени ОЗГ створювали штучні конфліктні ситуації, за вирішення яких вимагали у громадян гроші. Обкладаючи "даниною" представників комерційних структур, вони "вибивали" неіснуючі борги, при цьому застосовували психологічний тиск і фізичне насильство.

"Один з ватажків організованого злочинного угруповання є депутатом Свалявської райради", - відзначають в СБУ.

Фото: ssu.gov.ua

Фото: ssu.gov.ua

Під час слідчих дій в приміщеннях зловмисників правоохоронці виявили наркотичні речовини, гроші в іноземній і національній валютах, зброю, кастети, патрони різного калібру, які зловмисники використовували для залякування громадян.

Фото: ssu.gov.ua

Фото: ssu.gov.ua

Співробітники спецслужби задокументували факт вимагання учасниками угруповання 24 тисяч доларів США від місцевого жителя. Вирішується питання про оголошення 8 учасникам групи про підозру у вчиненні злочину і обрання запобіжного заходу. В рамках кримінального провадження, розпочатого за статтями 255, 189, 307 Кримінального кодексу України, проводяться слідчі дії.

За даними СБУ, також була викрита і блокована розгалужена міжрегіональна мережа з виготовлення та збуту наркотичних засобів. Зокрема, правоохоронці задокументували та викрили групу осіб, в яку входили організатори наркотрафіку і наркокур'єри. Група працювала на території Мукачева, Сваляви та Ужгорода.

Під час обшуків вилучено значні обсяги наркотичних речовин: понад 0,5 кілограма метамфетаміну, а також канабіс і таблетки психотропної дії. Операція з викриття та затримання зловмисників проводилася Головним управлінням боротьби з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України спільно з Управлінням СБУ в Закарпатській області під процесуальним керівництвом прокуратури Закарпатської області".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram