ГоловнаСуспільствоВійна

За добу противник 8 разів обстріляв позиції ООС

Застосовували заборонену Мінськими домовленостями зброю.

За добу противник 8 разів обстріляв позиції ООС
Фото: EPA/UPG

За 6 квітня збройні формування Росії 8 разів обстріляли позиції Об'єднаних сил на Донбасі, в тому числі з використанням заборонених мінометів калібру 120 мм і 82 мм, які, згідно з Мінськими домовленостями, повинні бути відведені від лінії розмежування. Про це повідомили в пресслужбі Міноборони України.

"Окупанти також відкривали вогонь по наших опорних пунктах з озброєння бойових машин піхоти, протитанкового ракетного комплексу, гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів. З метою припинення ворожих провокацій і ліквідації загрози для життя і здоров'я військовослужбовців, наші воїни застосовували вогневі методи", - йдеться в повідомленні.

Уранці противник обстріляв позиції ООС неподалік Павлополя. У напрямку від н.п. Набережне ворожі війська випустили 8 мін калібру 82 мм, також застосовували озброєння бойових машин піхоти і протитанковий ракетний комплекс.

Після обіду ворог двічі відкривав вогонь з мінометів калібру 82 мм, гранатометів різних систем і кулеметів великого калібру по захисниках Кам'янки.

П'ять мін калібру 120 мм випустили з боку н.п. Старомихайлівка по околицях Красногорівки. На цій ділянці російські найманці також застосовували станкові протитанкові гранатомети.

Ввечері окупанти обстріляли з автоматичних станкових гранатометів і стрілецької зброї захисників Старогнатівки, а з великокаліберних кулеметів - Авдіївку.

Також ворог обстріляв позиції ООС біля Новозванівки і Новоолександрівки, випустивши 5 мін калібру 20 мм та 4 міни калібру 82 мм.

"Військові зі складу ООС застосували вичерпні заходи для припинення ворожого вогню, після чого ворог відмовився від подальших провокацій", - додали в Міноборони.

Втрат з української сторони немає.

Нагадаємо, за 5 квітня російсько-окупаційні війська 13 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі, двічі застосувавши заборонене Мінськими домовленостями озброєння. Було поранено одного військового.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram