ГоловнаСуспільствоВійна

За добу на Донбасі поранено одного військовослужбовця ЗСУ

Бойовики 13 разів порушили режим припинення вогню.

За добу на Донбасі поранено одного військовослужбовця ЗСУ
Фото: Олена Максименко

За минулу добу російсько-окупаційні війська 13 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі, двічі застосувавши заборонене мінських домовленостей озброєння.

Про це повідомляє пресцентр операції Об'єднаних сил у фейсбуці.

"Упродовж доби противник відкривав вогонь по позиціях Об'єднаних сил із мінометів калібрів 120 мм і 82 мм, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. З допомогою чергових вогневих засобів українські захисники вживали необхідних заходів впливу на окупаційні війська, аби припинити обстріли", – йдеться в ранковому зведенні.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" зафіксовано 11 обстрілів: після півночі бойовики з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї тричі обстріляли українські позиції в Кам'янці; вранці НВФ випустили чотири міни 120-го калібру по опорному пункту одного з підрозділів ООС поблизу Гнутового, а в другій половині дня двічі відкривали вогонь із гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї по околицях Авдіївки; з гранатометів різних систем і стрілецької зброї протягом дня тричі були обстріляні позиції в Старогнатівці; проти захисників Водяного НВФ застосували станкові протитанкові гранатомети і великокаліберні кулемети; також із кулеметів великого калібру бойовики обстріляли українські позиції поблизу Богданівки.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" бойовики з міномета калібру 82 мм вранці обстріляли позиції ООС поблизу Хутора Вільного, а з автоматичних станкових гранатометів, кулеметів великого калібру і стрілецької зброї – позиції біля Кримського.

"Упродовж минулої доби наші військовослужбовці давали рішучу відповідь на всі вогневі провокації супротивника, щоразу змушуючи ворога повернутися до дотримання режиму "тиші", – зазначили в штабі.

5 квітня, за даними розвідки, підрозділи ООС вели оборонні дії, поранили шістьох бойовиків, знищили дві вантажівки російського виробництва "КамАЗ" і "Урал", а також один безпілотний літальний апарат "Застава", виготовлений Уральським заводом цивільної авіації.

З початку поточної доби бойовики вогонь не відкривали.

У штабі також додали, що випадків захворювання на коронавірусну інфекцію серед особового складу ООС не зафіксовано.

Нагадаємо, у неділю, 5 квітня, російсько-окупаційні війська вісім разів порушили режим припинення вогню на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram