ГоловнаСуспільствоОсвіта

Брата Ющенка позбавили докторського ступеня

Ще двох претендентів позбавили ступеня кандидата наук.

Брата Ющенка позбавили докторського ступеня
Фото: Макс Левин

Атестаційна колегія Міністерства освіти і науки скасувала рішення спеціалізованих вчених рад про присудження наукових ступенів доктора і кандидата наук трьом претендентам.

У числі тих, кого позбавили наукового ступеня, - брат колишнього президента Віктора Ющенка - Петро Ющенко.

Пресслужба міністерства повідомляє, що наукові ступені анульовані "за академічний плагіат, низький рівень дисертаційних досліджень і невідповідність паспорта науковій спеціальності".

"Дуже важливо, коли професійне співтовариство не мовчить, а називає порушення порушенням, плагіат - плагіатом, імітацію науки - імітацією. Тільки тоді, коли самі вчені стоять на стороні високих наукових стандартів, ми маємо можливість прийняти остаточне рішення. Тому ми дуже вдячні всім, хто не мовчить і не мириться з імітацією в своїй науковій дисципліні", - зазначив заступник міністра Єгор Стадний.

На думку комісії, докторська дисертація Петра Ющенка "Києворуська спадщина в історичній пам'яті українського суспільства (XII - початок XXI ст.)" не відповідає "відповідним критеріям, які висуваються до дисертацій, зокрема не містить авторських наукових положень і науково обґрунтованих результатів у галузі історичної науки, вирішує важливу наукову або науково-прикладну проблему, наявність текстових запозичень і некоректних посилань".

Атестаційна колегія Міносвіти також скасувала рішення спецрад про присудження наукових ступенів Інні Дерев'янко (спеціальність "Загальна педагогіка, історія педагогіки") і Тетяні Донник (спеціальність "Патологічна фізіологія")

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram