ГоловнаСуспільствоЖиття

У Львівській ОДА продовжують голодувати лідери профспілки гірників

Через заборгованість із зарплати шахтарі завтра перекриють дорогу Львів - Рава-Руська.

У Львівській ОДА продовжують голодувати лідери профспілки гірників
Архивное фото
Фото: пресс-служба президента

У будівлі Львівської облдержадміністрації триває голодування лідерів профспілок гірників через невиплати зарплат на держпідприємстві "Львіввугілля". Про це повідомив голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець на своїй сторінці у фейсбуці. 

"Нагадаю, що станом на зараз триває голодування лідерів Незалежної профспілки гірників України в будівлі Львівської ОДА", - зазначив Волинець.

Крім того, він анонсував, що завтра, 23 січня, відбудеться акція протесту у вигляді перекриття дороги міжнародного значення Львів - Рава-Руська (в районі села Добросин) з 10:00 до 13:00.

Також регіональне об'єднання Незалежної профспілки гірників міста Червонограда надіслало звернення на ім'я президента України, голови ВР, прем'єр-міністра і членів уряду, в якому повідомляє про готовність до радикальних дій у разі непогашення заборгованості із зарплати.

Нагадаємо, 21 січня четверо лідерів профспілки шахтарів Львівської області оголосили голодування на знак протесту проти невиплати зарплат. Протестувальники перебувають у приміщенні Львівської ОДА і не планують залишати будівлю, доки не буде вирішено питання заборгованості перед працівниками підприємства. На 16 січня заборгованість із зарплати становить 317,9 млн грн.

12 листопада 2019 року шахтарі Львівської області попросили президента Володимира Зеленського погасити 354 млн гривень боргу із зарплати. У зверненні йшлося про те, що ситуація, що склалася, може призвести до соціального вибуху в регіоні, де проживає 150 тис. осіб.

14 листопада Міністерство фінансів України перерахувало один мільярд гривень для виплати заборгованості із зарплат шахтарям Донбасу, Волині та Львівщини.

17 грудня СБУ викрила керівництво "Львіввугілля" на махінаціях із зарплатами гірників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram