ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

МОЗ поінформувало про ситуацію з новим китайським вірусом

Міністерство підготувало практичні рекомендації.

МОЗ поінформувало про ситуацію з новим китайським вірусом
Фото: twitter.com/canadanewsmedia

Міністерство охорони здоров'я України поінформувало про розвиток ситуації з поширенням нового коронавірусу (nCoV), який спричинив спалах пневмонії в Китаї і почав поширюватися в інших країнах.

Як повідомила пресслужба відомства, Міністерство охорони здоров'я офіційно повідомило Державній прикордонній службі, лабораторним центрам МОЗ країни і чиновникам сфери охорони здоров'я про ситуацію з коронавірусом у Китаї і рекомендації ВООЗ із цього приводу.

Окрім того, з метою раннього виявлення можливих випадків nCoV на території України і вжиття відповідних протиепідемічних заходів підготовлено практичні рекомендації для епідеміологічних і клінічних критеріїв визначення випадку коронавірусної інфекції (nCoV), лікування пацієнтів, перелік ліків, необхідних для роботи з пацієнтом з підозрою на nCoV, вимоги до дотримання правил інфекційного контролю в закладах охорони здоров'я, де перебувають пацієнти з підозрою на nCoV.

МОЗ нагадало про основні заходи профілактики, яких необхідно дотримуватися під час відвідування країн, де були зареєстровані випадки nCoV:

    уникати тісного контакту з людьми, які мають симптоми гострої респіраторної інфекції;

    частіше мити руки з милом, особливо після прямого контакту з хворими людьми або їхнім оточенням;

    уникати тісного контакту з тваринами на фермах або в дикій природі;

    люди із симптомами гострої респіраторної інфекції повинні дотримуватися правил поведінки при кашлі (не підходити надто близько до співрозмовників, використовувати одноразові серветки при кашлі та чханні, мити частіше руки, максимально скоротити контакти з іншими людьми).

Раніше повідомляли, що кількість померлих у Китаї від пневмонії, спричиненої коронавірусом нового типу, зросла до шести, кількість заражених ним людей - до 291.

258 випадків захворювання зафіксовано в Ухані, де наприкінці грудня почався спалах нового виду пневмонії. Коронавірус також діагностовано як мінімум у 15 медиків у цьому місті.

Після повідомлень про перші випадки цього захворювання в Таїланді, Японії і Південній Кореї з'явилася інформація і про першого пацієнта в Тайвані. Тим часом, згідно з дослідженням Університету Гонконгу, число людей, які заразилися небезпечним коронавірусом, сягнуло 1343.

Напередодні влада КНР вперше повідомила про випадки захворювання серед персоналу медустанов і підтвердила, що збудник може передаватися від людини до людини.

Тим часом у низці міжнародних аеропортів по всьому світу посилено контроль за авіарейсами, які прибувають із Китаю, а також Таїланду.

Перший випадок зараження новим китайським вірусом підтверджено в США.

22 січня ВООЗ проведе екстрене засідання, на якому буде прийнято рішення про можливе введення надзвичайної ситуації у зв'язку з епідемією.

Учені встановили, що новий коронавірус є різновидом вірусу SARS, який теж виявили в Китаї і який у 2002-2003 роках спричинив пандемію, що призвела до смерті 800 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram