ГоловнаСуспільствоПодії

СБУ провела обшуки в трьох областях через порушення під час ввезення автомобілів зі США, - ЗМІ

Через зловживання на митниці держбюджет недоотримав як мінімум 50 млн грн.

СБУ провела обшуки в трьох областях через порушення під час ввезення автомобілів зі США, - ЗМІ
Фото: EPA/UPG

Силами головного управління із боротьби з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України спільно з представниками прокуратури було проведено понад 30 обшуків у Рівненській, Львівській та Івано-Франківській областях.

Ці обшуки і вилучення проходили в рамках кримінальної справи, порушеної за фактом протиправних дій співробітників ДФС та Державної митної служби України, повідомляє ZN.ua з посиланням на джерело в СБУ.

На думку слідства, високопоставлені представники цих служб сприяли оформленню проходження через митницю автомобілів виробництва США за заниженими тарифами розмитнення. Справу відкрито за ознаками ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України - зловживання владою або службовим становищем.

Групи, які проводять обшуки, вилучили техніку, носії та документи, які, на думку слідства, підтверджують організований масовий імпорт і реалізацію американських автомобілів приватними особами.

Джерело стверджує: зараз встановлено, що на понад 600 автомобілів, які перетнули український кордон, не зареєстровані податкові накладні. Наразі йдеться про втрачені для бюджету не менш ніж 50 млн грн. У зв'язку з цим відкрито справу про ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах.

Йдеться про постачання в Україну приватними особами та продаж приватними особами автомобілів американського виробництва за заниженими цінами розмитнення.

За даними видання, у слідства виникла низка питань до голови Державної митної служби Максима Нефьодова, його родичів і пана Василя Костюка (адвокат, який, за даними ЗМІ, є тіньовим власником низки конвертаційних центрів, що діють по всій Західній та Центральній Україні), зокрема щодо питань несплати ПДВ від реалізованих автомобілів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram