ГоловнаСуспільствоВійна

За минулу добу на Донбасі 7 обстрілів, без втрат

Під час обстрілу позицій біля Березового окупанти одночасно вели вогонь і по цивільній інфраструктурі.

За минулу добу на Донбасі 7 обстрілів, без втрат
Фото: Facebook/Міністерство оборони України

Збройні формування РФ за минулу добу сім разів порушили режим припинення вогню на Донбасі. Про це повідомляє штаб ООС.

"Противник обстрілював позиції підрозділів Об'єднаних сил із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 82 мм, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і іншої стрілецької зброї", - сказано в повідомленні.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" ворог здійснив шість обстрілів: біля Тарамчука і Березового - з великокаліберних кулеметів; неподалік Водяного - з мінометів калібру 82 мм; біля Красногорівки - із СПГ і великокаліберних кулеметів; двічі біля Мар'їнки - з ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів й іншої стрілецької зброї.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" вогонь зафіксовано недалеко від Луганського зі станкових протитанкових гранатометів і стрілецької зброї, з великокаліберними кулеметами включно.

За неділю, 24 листопада, втрат серед особового складу Об'єднаних сил у результаті обстрілів не було.

Із початку цієї доби російські окупаційні війська вогневої активності не проявляли. Втрат з української сторони немає.

Штаб ООС підкреслив, що під час обстрілу українських позицій у районі Березового окупанти одночасно вели вогонь і по цивільній інфраструктурі, в результаті чого загорілася суха трава. Сильний вітер призвів до швидкого поширення пожежі, яка перекинулася на дачний масив - майже повністю згоріли 6 будинків. Зазначають, що військовослужбовці оперативно евакуювали цивільне населення.

Нагадаємо, в суботу, 23 листопада, збройні формування Російської Федерації вісім разів порушили режим припинення вогню на Донбасі. Бойовики вночі півгодини прицільно обстрілювали Тарамчук. Про втрати серед українських військових не повідомляли.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram