ГоловнаСуспільствоПодії

ДБР прийшло з обшуками на склади Держрезерву через прострочення

Суму збитку попередньо оцінили в 60,5 млн гривень, розпочато провадження у службовій недбалості.

ДБР прийшло з обшуками на склади Держрезерву через прострочення
Фото: РБК

Державне бюро розслідувань проводить обшуки на складах і одному з підприємств Державного агентства резерву України. Про це повідомила заступниця директора ДБР Ольга Варченко у себе на фейсбуці.

"Саме зараз проводимо санкціоновані судом обшуки і тимчасові доступи до документів у Державному агентстві резерву України. Зокрема, на складах і на одному з підприємств агентства. Причина - виявили прострочену продукцію на складах", - зазначила вона.

За попередніми даними, в результаті недбалого ставлення до своїх обов'язків керівництва і посадових осіб Державного агентства резерву України, на складах накопичилися продукти з простроченим терміном зберігання.

Суму збитку попередньо оцінили в 60,5 млн гривень.

За фактом було порушено кримінальну справу за ст. 367 КК України (службова недбалість). Винуватцям загрожує позбавлення волі на термін від 2 до 5 років.

Нагадаємо, жовтня минулого року Генпрокуратура повідомила ексголову Держрезерву Вадима Мосійчука про підозру в заподіянні державі 6 млн гривень збитку. Пізніше Голосіївський райсуд Києва обрав йому запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання і зобов'язав здати паспорт для виїзду за кордон.

30 березня голові Держрезерву Мосійчуку вручили обвинувальний акт в аеропорту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram