ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд Києва заарештував литовського хакера, якого розшукувало ФБР

"Усвідомлюючи неможливість уникнути екстрадиції, він погодився на спрощений порядок його видачі.

Суд Києва заарештував литовського хакера, якого розшукувало ФБР
Фото: facebook.com/kyiv.gp.gov.ua

Шевченківський районний суд Києва застосував екстрадиційний арешт стосовно затриманого раніше громадянина Литви, який перебував у міжнародному розшуку.

Про це повідомила пресслужба столичної прокуратури.

"За клопотанням прокуратури міста Києва постановою слідчого судді Шевченківського районного суду міста Києва від 11 листопада застосовано екстрадиційний арешт терміном на два місяці стосовно громадянина Литовської Республіки, який перебував у міжнародному розшуку і був затриманий у Києві", - йдеться в повідомленні.

Відзначають, що розслідування злочинної діяльності 32-річного іноземця почалося ще в 2010 році співробітниками Федерального бюро розслідування та Служби розслідування фінансових злочинів США.

Чоловіка було оголошено в розшук для притягнення до кримінальної відповідальності за скоєння крадіжок з банківських рахунків. Як повідомляли, його підозрюють у розкраданні 6 млн доларів з рахунків американських фінансових установ, заволодінні персональними даними та легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом.

Затримали його в Києві, в одному з готелів, де він тимчасово проживав.

"Усвідомлюючи неможливість уникнути екстрадиції в США іноземець дав згоду на спрощений порядок його видачі. Зараз прокуратура почала стосовно нього екстрадиційну перевірку", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, у вересні екстрадований у США російський хакер, якому загрожувало до 90 років в'язниці, визнав провину.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram