ГоловнаСуспільствоВійна

Українська сторона СЦКК спростовує заяви бойовиків про розведення сил у Петрівському

З моменту останнього порушення режиму припинення вогню не минуло семи діб.

Українська сторона СЦКК спростовує заяви бойовиків про розведення сил у Петрівському
Фото: EPA/UPG

Українська сторона Спільного центру контролю і координації питань припинення вогню повідомляє, що заява бойовиків про початок розведення сил і засобів на ділянці №3 у Петрівському в понеділок, 4 листопада, є черговою провокацією.

Про це повідомив пресцентр Операції об'єднаних сил у фейсбуці.

"Окупаційна влада 04.11.2019 готова почати розведення сил і засобів на ділянці №3 "Петрівське", на знак чого запустить білу сигнальну ракету о 12:00 (за київським часом) 4 листопада. У цьому контексті заяви представників окупаційної влади про наміри почати процес розведення на ділянці №3 є нічим іншим, як черговою провокацією і окозамилюванням світової спільноти", - йдеться в повідомленні.

У штабі наголосили, що таким чином бойовики не дотримуються Мінських домовленостей у форматі Тристоронньої контактної групи зі встановлення стійкого режиму припинення вогню по всій лінії розмежування сторін.

"Згідно з даними звіту СММ ОБСЄ від 31 жовтня, останнє порушення режиму припинення вогню з боку незаконних збройних формувань у межах ділянки №3 "Петрівське" зафіксовано 30 жовтня", - наголошено в повідомленні.

У штабі наголосили, що, згідно з Мінськими домовленостями, умовою початку розведення сил і засобів є дотримання режиму повного припинення вогню протягом семи діб.

Нагадаємо, 1 листопада українська сторона завершила розведення сил і засобів у Золотому. Розведення сил у Петрівському відклали через обстріли бойовиків.

У неділю, 3 листопада, в районі населеного пункту Золоте-4 Луганської області почався процес розмінування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram