ГоловнаСуспільствоПодії

У Тернополі затримали чоловіка за погрозу підірвати відділення поліції

Чоловік упродовж декількох місяців майже щодня телефонував на лінію "102", хамив і кричав на диспетчерів.

Тернопільські оперативники затримали чоловіка за погрозу підірвати відділення поліції. Про це повідомляє пресцентр Нацполіції.

Фактично щодня упродовж декількох місяців на лінію "102" надходило по три-чотири дзвінки від невідомого. Абонент постійно кричав і хамив диспетчерам. Учора, 3 листопада, чоловік зателефонував і повідомив, що він разом зі своєю компанією планує теракт на місцевий відділ поліції і управління патрульної поліції.

Правоохоронці встановили, що "телефонним терористом" виявився житель обласного центру, 1959 року народження. Під час проведення обшуку в чоловіка вилучили декілька мобільних телефонів.

Фото: npu.gov.ua

Чоловіка затримали. Йому інкримінують ч.1 ст. 259 (свідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, підпалу або інших дій, які загрожують загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками). Санкція статті передбачає позбавлення волі на термін від двох до шести років.

Фото: npu.gov.ua
Фото: npu.gov.ua

Нагадаємо, в серпні в Київській області поліція затримала чоловіка, який через спадщину розміром 30 тис. грн погрожував підірвати родичів. Зловмисник навіть виготовив муляж вибухового пристрою і прикріпив його до воріт гаража. Предмет зовні був схожий на пакет з-під соку, до якого було примотано телефон з дротами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram