ГоловнаСуспільствоЖиття

Рінат Ахметов - найвідоміший благодійник України Актуально

Рінат Ахметов - найвідоміший благодійник України

Фонд Ріната Ахметова очолює ТОП-3 благодійних організацій в Україні, випереджаючи за показниками популярності Міжнародний комітет Червоного Хреста. Про це свідчать результати соціологічного дослідження, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС) у червні 2019 року. Завдяки великим національним проектам Фонду більш ніж 95% жителів України знають про благодійну діяльність Ріната Ахметова.

Завдяки програмам допомоги жителям Донбасу врятовано мільйони життів українців. Цю роботу Фонду високо оцінюють не лише жителі нашої країни, а й міжнародні організації. За словами представника Управління Верховного комісара ООН у справах біженців Пабло Матеу, на тлі виходу багатьох міжнародних організацій з Донбасу, допомога Фонду Ріната Ахметова стає неоціненною.

«На жаль, багато міжнародних організацій пішли зі сходу України. Тим ціннішою є для жителів підтримка Ріната Ахметова й тим більша роль його Фонду в розв’язанні проблем, з якими стикаються люди уздовж лінії зіткнення», – зазначає Пабло Матеу.

Ювілейний, 15-й рік своєї роботи, Фонд Ріната Ахметова почав із безпрецедентного проекту «200 швидких для України», який не має аналогів за масштабами. Суперсучасне обладнання автомобілів, частина з яких – унікальні швидкі на базі позашляховиків, із захопленням прийняли медики в містах та селах усієї країни.

«Уперше за 28 років незалежності країни Рінат Ахметов – єдиний благодійник, який передав медикам таку кількість суперсучасних машин швидкої допомоги. Завдяки цим автомобілям, які розподілять у лікарні країни, які найбільше цього потребують, будуть врятовані життя понад мільйона українців», – зазначає член Наглядової ради Фонду Ріната Ахметова Наталя Ємченко.

З моменту заснування Фонду реалізовано низку проектів, що допомогли мільйонам людей зберегти своє здоров’я. Тільки в програмах «Рак виліковний» і «Стоп туберкульоз» допомогу отримали понад 120 000 людей. І в результаті роботи багаторічного проекту «Сирітству – ні!» майже 10 тисяч дітей знайшли батьків.

Джерело: https://fund.fdu.org.ua/ua/news/18767

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram