ГоловнаСуспільствоПодії

Через смерть підлітка у Прилуках керівника місцевої поліції відсторонено від посади

14-річного Дениса Чаленка знайшли мертвим біля залізничних колій 29 жовтня.

Через смерть підлітка у Прилуках керівника місцевої поліції відсторонено від посади

Розслідуванням смерті підлітка в Прилуках займатиметься Головне слідче управління Національної поліції. Керівника місцевої поліції відсторонено від виконання службових обов'язків.

Про це ввечері 1 листопада заявив глава Національної поліції України Ігор Клименко.

"Максимально об'єктивне розслідування причин і обставин трагічної смерті хлопця - таке завдання я поставив кращим слідчим центрального апарату. Тому завтра всі матеріали кримінального провадження будуть передані в Головне слідче управління, де їх вивченням займеться група досвідчених слідчих і оперативників", - повідомляє пресслужба Нацполіції.

14-річного Дениса Чаленка знайшли мертвим біля залізничних колій 29 жовтня. За офіційною версією поліції, це нещасний випадок, та батьки переконані, що сина вбили, а тіло поклали на рейки, щоб приховати сліди злочину.

Місцеві жителі вважають, що до вбивства можуть бути причетні четверо 16-річних підлітків, пише Gazeta.ua. За тиждень до вбивства він отримував повідомлення з погрозами.

Хлопець пішов на заняття з боксу і повинен був незабаром повернутися, але батьки його так і не дочекалися. На телефон він не відповідав. У тому, що Денис загинув не від поїзда, першими засумнівалися медики, які виявили на його тілі нехарактерні травми.

Хлопець загинув у темний час доби за п'ять кілометрів від будинку. Водночас батьки, коли шукали сина, виявили безліч плям крові за сотню метрів від його загибелі.

До вечора п'ятниці, 1 листопада, близько 300 жителів Прилук знову зібралися під місцевою поліцією, передає ТСН. У темряві під ділянкою активісти підпалили шини, там також вибухали петарди і сталася бійка з правоохоронцями. Керівник місцевої поліції вкотре вийшов до натовпу і намагався переконати в правомірності слідчих дій, проте обурені активісти вимагали об'єктивності та покарання винуватців трагедії.

Під тиском громадськості вдалося домогтися перевезення тіла загиблого хлопця в столичний морг. У Києві має відбутися незалежна судово-медична експертиза. Вона запланована на понеділок, 4 листопада. Вже наступного дня мають стати відомими результати.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram