ГоловнаСуспільствоВійна

Понад 60 тис. жителів Донбасу подали заяви на отримання російського громадянства

За даними росЗМІ, в міграційні органи щодня надходить більш ніж тисяча таких заяв.

Понад 60 тис. жителів Донбасу подали заяви на отримання російського громадянства
Фото: omskregion.info

Кількість заяв на отримання російського громадянства від жителів районів Донецької та Луганської областей, які непідконтрольні українській владі, становить понад 60 тисяч.

Про це інформує РБК-Україна з посиланням на російські ЗМІ.

Повідомляється, що щодня в міграційні органи Росії надходить більш ніж тисяча таких заяв. Через те, що ця кількість нібито зростає щодня, МВС РФ змушене розширювати штат співробітників міграційної служби.

Є серед охочих отримати російське громадянство жителі підконтрольної Києву частини Донбасу і скільки їх, за статистикою, наданою МВС Росії, незрозуміло.

Раніше заступник міністра з питань окупованих територій Георгій Тука заявляв, що на Донбасі небагато людей виявляють бажання отримати російський паспорт. Станом на початок липня, кількість прийнятих документів-заявок, за оцінками Туки, становить близько 19-20 тисяч. Видано російські паспорти орієнтовно тисячі осіб.

Нагадаємо, указ президента РФ Володимира Путіна про спрощене отримання громадянства РФ для громадян України, що живуть в окремих районах Донецької та Луганської областей, вийшов 24 квітня.

1 травня Путін підписав указ, яким надається право на спрощений порядок отримання громадянства РФ окремим категоріям громадян України. В середині червня паспорти отримала перша група жителів ОРДЛО. Країни ЄС, Канада і США заявили, що не будуть визнавати паспорти, видані у такий спосіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram