ГоловнаСуспільствоВійна

Штаб ООС занижує кількість обстрілів на 30-80%, - волонтери "Інформнапалм"

Дані спостерігачів СММ ОБСЄ істотно відрізняються від офіційної статистики.

Волонтери міжнародного розвідувального співтовариства InformNapalm заявили про заниження кількості обстрілів у зоні ООС у звітах українських військових. Відповідну заяву оприлюднено на сайті групи.

Згідно з даними волонтерів, у штабі ООС занижували кількість обстрілів на 80%, і лише після початку розслідування та отримання суспільного резонансу різниця між даними штабу і спостерігачів СММ ОБСЄ скоротилася до 30%.

Навіть у ті дні "хлібного перемир'я", коли ООС повідомляла про повну тишу на лінії розмежування, спостерігачі ОБСЄ фіксували від двох до шести обстрілів.

За період з 28 липня по 4 серпня в штабі ООС подали дані про обстріли бойовиків на 32% менші, ніж СММ ОБСЄ. За третій тиждень "перемир'я" у період з 5 по 11 серпня українські військові знову подали статистику, яка на 31% відрізнялася від даних ОБСЄ.

"Таке тривале заниження даних про обстріли виглядає як бажання видати бажане "перемир'я" за дійсне", - зазначили волонтери InformNapalm. У спільноті підготували інфографіку щодо обстрілів на Донбасі від ОБСЄ та ООС.

Нагадаємо, "хлібне перемир'я" було оголошено 21 липня безстроково. Протягом першого тижня, за даними штабу ООС, бойовики здійснили лише 3 обстріли, потім кількість порушень режиму тиші почала поступово збільшуватися.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram