ГоловнаСуспільствоПодії

У Криму суд продовжив арешт важко хворому Едему Бекірову до 12 серпня

Слідчий заявив, що слідство не має матеріалів, які доводили б неможливість утримання Бекірова в СІЗО.

У Криму суд продовжив арешт важко хворому Едему Бекірову до 12 серпня
Эдем Бекиров
Фото: Радио Свобода

Підконтрольний РФ Київський районний суд Сімферополя продовжив арешт важко хворому кримському татарину Едему Бекірову, якого звинувачують у зберіганні боєприпасів і вибухівки. Про це повідомляє кореспондент LB.ua.

Захист Бекірова клопотав про зміну запобіжного заходу з утримання в СІЗО на домашній арешт у зв'язку з незадовільним станом здоров'я Бекірова, однак слідчий заявив, що слідство не має матеріалів, які доводили б неможливість утримання Бекірова в СІЗО.

"Засідання було формальним. Воно пройшло тільки для того, щоб захистити постанову слідства про продовження строків тримання під вартою, - розповів адвокат Бекірова Олексій Ладін. - Я роблю такий висновок, тому що на самому початку захист заявив клопотання про допит свідків, але суд відмовив нам. Є свідок (звинувачення - Авт.) під псевдонімом Меметов, який говорить, що Бекіров скоїв злочин. Ми хотіли допитати родичів і знайомих, які невідривно були поруч з Бекіровим, коли він перебував у Криму. Але суд відмовив нам. Отже, суд беззастережно вірить доводам слідства ФСБ і навіть теоретично не дає захисту спростувати ці доводи. Для мене було очевидно, що все пройде у формальному режимі.

Ладін також заявив, що сьогоднішнє рішення загрожує життю його підзахисного.

Нагадаємо, 57-річного жителя с. Новоолексіївка Херсонської області Едема Бекірова затримали під час в'їзду в окупований Крим з боку Чонгара 12 грудня. Українець прямував до Криму для відвідування 78-річної матері та родичів. Наступного дня його заарештували на два місяці.

19 грудня ФСБ Росії повідомила, в чому звинувачується Бекіров. Він нібито організував схованку з 12 кг тротилу і 200 патронами до вогнепальної зброї для використання на території Криму (частина 2 статті 222 і частина 2 статті 222.1 КК РФ).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram