ГоловнаСуспільствоЖиття

У Криму пройшло чергове засідання у "Справі про недонесення"

Суд розглядав справу Османа Муратова.

У Криму пройшло чергове засідання у "Справі про недонесення"
Лиля Гемеджи
Фото: Эскендер Ганиев

У підконтрольному Росії Київському районному суді Сімферополя відбулося чергове засідання у справі Османа Муратова за статтею 205.6 КК РФ (неповідомлення про злочин). Про це повідомляє кореспондент LB.ua.

- Сьогодні на судовому засіданні продовжився допит свідків звинувачення. Ми допитували сьогодні тещу нашого підзахисного на предмет того, що вона знає про злочин, який закидають нашому підзахисному, - розповідає адвокат Муратова Ліля Гемеджі. - Теща нашого підзахисного в показаннях сказала, що розуміє, в чому звинувачують її зятя - в тому, що він нібито не повідомив про злочин, вчинений її сином. Також вона категорично наполягла на тому, що зв'язку з сином Муратов не має. І цей злочин був неможливим.

Решта свідків звинувачення не з'явилися. Як розповіла Гемеджі, сторона звинувачення клопотала про оголошення показань, які вони давали на досудовому слідстві. Однак оскільки такі дії порушують право на перехресний допит - свідчень не оголошували. І стороною обвинувачення було подано клопотання про привід свідків для участі в процесі.

Також на початку засідання суддя спробувала усунути адвокатів згідно з угодою Еміля Курбедінова і Лілю Гемеджі від участі в процесі через їх неявку на попередні засідання.

- Це вже не перше судове засідання, але мені вдалося взяти участь у ньому вперше. З огляду на те, що, незважаючи на наші з іншим захисником попередження, суди призначалися на ті дні, коли ми брали участь у судових засіданнях у Ростові-на-Дону. У так званій справі "сімферопольської групи", - прокоментувала Ліля Гемеджі.

Першу справу за статтею про недонесення в Росії було порушено в січні 2017 року щодо жителя Грозного, який не повідомив про плани знайомого виїхати в Сирію. Житель міста Улугбек був засуджений до штрафу 70 тис. рублів.

Правозахисники вважають, що такий закон порушує базові принципи конституції Росії, наприклад про недоторканність приватного життя.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram