ГоловнаСуспільствоЖиття

КМДА доручила демонтувати 137 літніх майданчиків

Перевірити законність терас та інших об'єктів біля кафе і ресторанів можна на сайті містобудівного кадастру.

КМДА доручила демонтувати 137 літніх майданчиків
Фото: pb.platfor.ma

Київська міська держадміністрація видала 25 доручень на демонтаж літніх майданчиків, встановлених незаконно або з порушенням правил. Про це повідомляє прес-служба КМДА.

Доручення стосуються 137 майданчиків, 58 із них уже демонтовано, заявив голова департаменту благоустрою Тарас Панчій.

В електронній базі КП "Київблагоустрій" є 987 літніх майданчиків, з яких 324 розташовано на столичних вулицях згідно з Правилами благоустрою, вони мають пакет дозвільної документації і платять внески до міського бюджету.

Панчій підкреслив, що кожен громадянин може зайти на на сайт містобудівного кадастру і перевірити законність розміщення будь-якого майданчика, а в разі порушення - повідомити про це в контактний центр 1551.

Розміщення майданчиків повинно відповідати таким вимогам:

  •     Майданчики встановлюються виключно біля стаціонарних (капітальних) установ ресторанного господарства.
  •     У разі облаштування майданчиків на пішохідних доріжках, тротуарах і алеях ширина для проходу пішоходів повинна бути не менш ніж 1,8 м (поза парками, скверами, площами). Обов'язкова умова: розміщення майданчика не повинно перешкоджати вільному руху пішоходів.
  •     Майданчики розміщують виключно в межах фасаду стаціонарного (капітального) закладу ресторанного господарства зі збереженням вільних проходів у вхідні (в'їзні) ворота будинків. Збільшення лінійних розмірів майданчика за межі закладу можливе лише за умови письмової згоди власників (орендарів) сусідніх приміщень.
  •     Майданчики повинні бути розміщені без втручання в несучі конструкції будівлі, легко демонтуватися в разі необхідності проведення робіт, пов'язаних з експлуатацією та ремонтом будівлі.

Майданчики не можна розміщувати на проїжджій частині доріг і вулиць, на газонах, ближче ніж за 20 метрів до дорожнього знака, що позначає зупинку громадського транспорту. На них не може бути сцени чи танцювального майданчика, живої музики чи звукової апаратури, також заборонено використовувати грилі і мангали.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram