ГоловнаСуспільствоПодії

ДБР розслідує можливу спробу приховати вбивство 5-річного хлопчика в Переяславі-Хмельницькому

ДБР розслідує можливу спробу приховати вбивство 5-річного хлопчика в Переяславі-Хмельницькому
Кирило Тлявов
Фото: UAportal

Державне бюро розслідувань почало розслідувати спробу приховування поліцейськими вбивства 5-річного хлопчика в Переяславі-Хмельницькому Київської області.

Про це сказав директор ДБР Роман Труба на засіданні правоохоронного комітету у Верховній Раді.

Він зазначив, що бюро отримало інформацію про поранення дитини 1 червня о 5:20 і о 13:00 відкрило справу за фактом тяжкого тілесного ушкодження.

При цьому, за словами Труби, того ж дня почала з'являтися інформація про можливе травмування дитини через падіння, а не від вогнепального поранення.

З огляду на це, ДБР відкрило нове кримінальне провадження за ст. 396 (умисне приховування злочину) Кримінального кодексу.

Детективи бюро розслідують, чи була навмисно поширена хибна інформація в ЗМІ і чи причетна до цього поліція.

31 травня в місті Переяслав-Хмельницький п'ятирічний хлопчик, який грався біля дому, отримав вогнепальне поранення в голову. Закривавлену дитину знайшли рідні і доправили в лікарню.

4 червня Голосіївський суд Києва заарештував двох підозрюваних у вбивстві хлопчика - патрульного Івана Приходька і поліцейського Володимира Петровця. Фігуранта справи патрульного поліцейського Івана Приходька заарештували на два місяці. Іншого поліцейського - Володимира Петровця - також заарештували на 60 діб.

Прокуратура заявляє, що патрульні поліцейські 31 травня в Переяславі-Хмельницькому під час відпочинку вживали спиртні напої, а потім почали стріляти з вогнепальної зброї по металевих банках і інших предметах, які були розташовані в місці, де могли перебувати люди.

Під час стрілянини поліцейські влучили в 5-річного Кирила Тлявова, який саме перебував на дитячому майданчику біля будинку, де розважалися поліцейські. У результаті дитина отримала тяжкі тілесні ушкодження. Через три дні Кирило помер у реанімації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram