ГоловнаСуспільствоЖиття

Держлісагентство почне продавати необроблену деревину через ProZorro

Лісгоспи трьох областей вже почали виставляти деревину на електронні аукціони.

Держлісагентство почне продавати необроблену деревину через ProZorro
Фото: kmu.gov.ua

Державне агентство лісових ресурсів підписало меморандум з державним підприємством "ProZorro.Продажі" про реалізацію необробленої деревини. Про це йдеться на сайті Держлісагентства.

Відповідно до меморандуму, сторони співпрацюватимуть у питаннях організації доступу постійних заготівельників і покупців необробленої деревини до організації, а також участі в електронних аукціонах.

"Держлісагентство минулого року розпочало організацію електронних торгів за допомогою програмного продукту держпідприємства "Лісовий інноваційно-аналітичний центр". Тепер з метою розширення механізмів реалізації деревини ми підписали меморандум про співпрацю з "ProZorro.Продажі". Таким чином буде спрощено доступ до аукціонів з реалізації необробленої деревини, а також доступ до інформації про результати аукціонів", - зазначив заступник голови Держлісагентства Володимир Бондар.

Меморандумом передбачено впровадження дієвих механізмів співробітництва, встановлення недискримінаційних правил організації та проведення електронних аукціонів, запобігання корупції завдяки прозорості даних, відкритість для громадського контролю та розширення кола покупців.

Відзначається, що лісгоспи з Житомирської, Київської та Рівненської областей уже почали виставляти деревину на електронні аукціони "ProZorro.Продажі".

Нагадаємо, в підпорядкуванні Держлісагентства перебуває 7,6 млн га лісів (73% лісового фонду України).

У березні 2019 року Державне агентство лісових ресурсів заявило про необхідність створити Міністерство лісового господарства та деревообробної промисловості.

На думку заступника голови відомства, створення міністерства дозволить розробити національну лісову політику, провести інвентаризацію лісів і належно профінансувати всі роботи в лісовому господарстві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram