ГоловнаПолітика

Політв'язень Бекіров: "Мені треба вийти, інакше я тут просто помру"

Стан політв'язня стабільно важкий.

Політв'язень Бекіров: "Мені треба вийти, інакше я тут просто помру"
Эдем Бекиров
Фото: Крымская солидарность

Стан здоров'я кримськотатарського активіста Едема Бекірова, якого російська окупаційна влада звинувачує в незаконному зберіганні боєприпасів і вибухівки, стабільно важкий. Про це на засіданні громадського об'єднання "Кримська солідарність" повідомив адвокат Бекірова Іслям Веліляєв, пише сайт "Крим.Реалії".

"Бекірову дуже погано. Я бачив його вчора: обличчя набрякле, постійна задишка, бронхи забиті, каже, що зовсім не відчуває пальців ноги. Його підсадили на інсулін і вливають величезну кількість, посилаючись на протокол лікування. Хоча до затримання він підтримував цукор в крові за допомогою таблеток. З кожним місяцем дозу тільки збільшують, підшлункова залоза вже не витримує, і це крім величезних проблем з серцем", - повідомив адвокат.

За його словами, 14 травня Бекірову повинні були зробити спірографію в лікарні Семашка, що дозволить оцінити ефективність лікування. Однак, як зазначає Веліляєв, лікарі затягують процедуру, оскільки не хочуть підтверджувати неефективність методу лікування.

"Його сили закінчуються. Едем сказав мені: "Іслям, зроби що-небудь, мені треба вийти, інакше я просто помру", - повідомив Веліляєв.

Нагадаємо, 57-річного жителя с. Новоолексіївка Херсонської області Едема Бекірова затримали під час в'їзду в окупований Крим з боку Чонгара 12 грудня. Українець прямував до Криму для відвідування 78-річної матері та родичів. Наступного дня його заарештували на два місяці.

19 грудня ФСБ Росії повідомила, у чому звинувачується Бекіров. Він нібито організував схованку з 12 кг тротилу і 200 патронами до вогнепальної зброї для використання на території Криму (частина 2 статті 222 і частини 2 статті 222.1 КК РФ).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram