ГоловнаПолітика

Денісова попросила Москалькову терміново госпіталізувати Бекірова

Активісту стає гірше, він спить сидячи.

Денісова попросила Москалькову терміново госпіталізувати Бекірова
Эдем Бекиров
Фото: Крымская солидарность

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова звернулася до російського омбудсмена Тетяни Москалькової з проханням терміново госпіталізувати кримськотатарського активіста Едема Бекірова.

Бекіров є інвалідом першої групи. Незважаючи на його важкий стан, 12 квітня підконтрольний РФ суд залишив під вартою.

Про це Денісова написала на своїй сторінці у Facebook.

"Едему Бекірову необхідна термінова медична допомога і я вкотрез звернулася до Уповноваженого з прав людини в РФ Тетяни Москалькової з проханням невідкладно вжити заходів щодо госпіталізації та лікування громадянина України", - написала вона.

Раніше дочка Едема Бекірова повідомила, що її батькові стає гірше. Бекірова турбують болі з лівого боку грудей, є проблеми зі шлунком, високий рівень цукру. Водночас він спить сидячи, його турбує задишка і постійно скаче кров'яний тиск.

Нагадаємо, 57-річного жителя с. Новоолексіївка Херсонської області Едема Бекірова затримали під час в'їзду в окупований Крим з боку Чонгара 12 грудня. Українець прямував до Криму для відвідування 78-річної матері та родичів. Наступного дня його заарештували на два місяці.

19 грудня ФСБ Росії повідомила, у чому звинувачується Бекіров. Він нібито організував схованку з 12 кг тротилу і 200 патронами до вогнепальної зброї для використання на території Криму (частина 2 статті 222 і частини 2 статті 222.1 КК РФ).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram