ГоловнаПолітика

Підготовче засідання суду у справі Штепи не відбулося через неявку обвинуваченої

Засідання перенесли на 20 травня.

Підготовче засідання суду у справі Штепи не відбулося через неявку обвинуваченої
Фото: Главред

Орджонікідзевський райсуд Харкова в понеділок, 15 квітня, знову не зміг продовжити підготовче засідання у справі екс-мера Слов'янська Нелі Штепи, обвинуваченої в сепаратизмі.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Засідання не відбулося через неявку обвинуваченої. Вона надіслала документи до суду, з яких зрозуміло, що вона саме сьогодні була на консультації в Київському кардіоцентрі. Їй запропонували госпіталізацію. Вона відмовилася", - сказали в прес-службі прокуратури Харківської області.

Засідання перенесли на 20 травня.

Судове засідання у кримінальному провадженні стосовно колишнього мера Слов'янська Нелі Штепи мало відбутися 4 березня, але через її госпіталізацію у зв'язку із загостренням хронічної хвороби суд переніс засідання на 12 березня. Це засідання теж перенесли, оскільки Штепа знову потрапила до лікарні.

У листопаді минулого року, за словами адвоката, її госпіталізували з інсультом, однак незабаром перевели на амбулаторне лікування.

Нагадаємо, Штепу затримали в липні 2014 року. Її звинувачують у посяганні на територіальну цілісність України, що спричинило загибель людей, створенні терористичної організації, закликах до зміни кордонів України - за сприяння російським бойовикам навесні 2014 року, проведення "референдуму" про створення терористичної організації "ДНР". Максимальна санкція зазначених статей - довічне ув'язнення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram