ГоловнаПолітика

ЦВК зареєструвала на 15% більше спостерігачів у другому турі виборів президента, ніж у першому

Усього зареєстровано 2700 офіційних спостерігачів.

ЦВК зареєструвала на 15% більше спостерігачів у другому турі виборів президента, ніж у першому
Фото: 112

Центральна виборча комісія завершила реєстрацію спостерігачів під час другого туру виборів президента України. Всього зареєстровано 2700 офіційних спостерігачів.

Про це повідомила прес-служба ЦВК у Фейсбуці.

У понеділок, 15 квітня, відбулося друге засідання Центрвиборчкому, яке провела голова Комісії Тетяна Сліпачук.

Так, розглянувши відповідні звернення, ЦВК зареєструвала 345 офіційних спостерігачів: 2 - від США, 3 - від В'єтнаму, 3 - від Євросоюзу, 5 - від Польщі, 2 - від Франції, 6 - від ПАРЄ, 2 - від Японії, 3 - від Литви, 2 - від Австрії, 19 - від Національного демократичного інституту міжнародних відносин США, 4 - від Міжнародного експертного центру виборчих систем (ICES), 2 - від Йорданії, 3 - від Європейського парламенту, 10 - від Комітету "За відкриту демократію", 3 - від Канади, 185 - від БДІПЛ ОБСЄ, 32 - від Світового конгресу українців, 43 - від міжнародної неурядової організації "CANADEM", 6 - від Парламентської асамблеї організації з безпеки і співробітництва в Європі, 10 - від Українського конгресового комітету Америки.

"Таким чином, 15 квітня ЦВК завершила процес реєстрації офіційних спостерігачів. Усього зареєстровано 2700 офіційних спостерігачів від 20 міжнародних організацій та 21 іноземної держави", - наголошено в повідомленні.

Нагадаємо, на перший тур виборів президента України було зареєстровано 2344 спостерігачів від іноземних держав і організацій. Таку кількість спостерігачів у ЦВК назвали "безпрецедентною".

Другий тур відбудеться через тиждень - 21 квітня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram