ГоловнаПолітика

РФ повинна звільнити моряків найближчими днями, а до 25 червня - подати звіт до Трибуналу

В іншому випадку на Росію можуть чекати нові санкції.

РФ повинна звільнити моряків найближчими днями, а до 25 червня - подати звіт до Трибуналу
Фото: twitter.com/KaterynaZelenko

Заступник голови українського МЗС Олена Зеркаль повідомила, що вимога Міжнародного трибуналу з морського права терміново звільнити українських моряків означає, що вони повинні бути передані в Україну "протягом декількох найближчих днів", пише Європравда.

"Є санкції, є міжнародне співтовариство, яке може чинити тиск на країни, які не виконують рішення трибуналів", - заявила вона, відповідаючи на запитання, що буде у разі, якщо РФ не звільнить моряків.

Крім того, Російська Федерація до 25 червня повинна проінформувати Міжнародний трибунал ООН з морського права про виконання його наказу про звільнення 24 українських моряків і трьох військових суден і повернення їх на батьківщину.

Про це йдеться в наказі суду, який зачитав президент Трибуналу ООН Пак Чжин Хьон на засіданні в Гамбурзі, передає УНІАН.

Чжин Хьон заявив, що, згідно зі встановленими правилами, кожна сторона у справі повинна надіслати доповідь та інформацію про виконання тимчасових заходів, за якими Суд ухвалив рішення.

"Суд вирішив, що Україна і Російська Федерація повинні надіслати Трибуналу первинну доповідь ... не пізніше 25 червня 2019 року, і надати президенту повноваження звертатися з проханням про отримання додаткової доповіді та інформації, які він вважатиме доцільними", - сказав Пак Чжин Хьон.

Нагадаємо, 25 травня Міжнародний трибунал зобов'язав Росію негайно звільнити 24 українських моряків і захоплені кораблі. За рішення проголосували 19 суддів, проти - один, російський суддя Колодкін.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram