ГоловнаСуспільствоВійна

Екс-омбудсмен Лутковська увійде до складу ТКГ

Лутковська, попередньо, очолить гуманітарну підгрупу, яка обговорює, зокрема, питання обміну полоненими.

Екс-омбудсмен Лутковська увійде до складу ТКГ
Валерия Лутковская
Фото: www.ombudsman.gov.ua

Колишня уповноважена Ради з прав людини Валерія Лутковська увійде до складу Тристоронньої контактної групи в Мінську. Про це перший віце-спікер парламенту Ірина Геращенко написала на своїй сторінці в Фейсбуці.

За її словами, мінська група залишається "практично в тому складі, в якому працювала попередні 4 роки".

"Це тільки підтверджує факт, що реальних переговірників, здатних вести важкий діалог з РФ і міжнародними партнерами, - в країні дуже і дуже мало. Плюс самі переговори в Мінську такі непрості та специфічні, там треба мати зуби, вигризати український інтерес, зберігаючи при цьому інституційну пам'ять", - написала Геращенко.

Віце-спікер Ради зазначила, що сьогодні на зустрічі з перепризначеним головою ТКГ Леонідом Кучмою, крім всіх попередніх учасників підгруп, була присутня Валерія Лутковська.

"Вона була присутня і кілька днів тому на зустрічі нашої гуманітарної групи з президентом Зеленським. Наскільки я розумію, буде вести гуманітарний блок, питання звільнення. Я вітаю це призначення, пані Лутковська як омбудсмен була свого часу нами залучена як експерт у групу, ми разом працювали над верифікацією ув'язнених і готували останні звільнення. Вона професіонал, і я щиро бажаю мінській групі і їй особисто удачі", - наголосила перший віце-спікер ВР.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський повернув Леоніда Кучму в контактну групу. Кучма вже назвав дату зустрічі мінської групи - 5 червня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram