ГоловнаСуспільствоПодії

У центрі Києва підпалили магазин "Рошен" (оновлено)

Займисту суміш у вітрину кинув учасник екстремістської організації "Білі балаклави".

У центрі Києва підпалили магазин 'Рошен'
Фото: Дмитро Власов
У центрі Києва підпалили магазин 'Рошен'

У понеділок, 18 березня, на Бессарабській площі в центрі Києва в магазин Roshen кинули вибух-пакет, унаслідок чого загорілася вітрина.

Про це повідомляє "Інформатор".

Вогонь загасили співробітники магазину за допомогою ручного вогнегасника. Внаслідок події ніхто не постраждав.

Згідно з відео з камер спостереження, момент загоряння помітили о 15:10. За словами очевидців, у вітрину магазину Roshen на Хрещатику, 29 кинули вибух-пакет.

На місці працюють правоохоронці, які відмовилися давати коментарі, а також співробітники Держслужби з надзвичайних ситуацій і Служби безпеки.

Зазначимо, що це вже другий підпал магазину Roshen за минулу добу - вночі в столиці підпалили магазин біля станції метро "Героїв Дніпра". Пожежу, ймовірно, влаштували двоє невідомих - вони облили фасад якоюсь рідиною та підпалили її.

Оновлення. Поліцейські затримали чоловіка, який кинув ємність із запалювальною сумішшю у вітрину магазину. Про це повідомила прес-служба столичної поліції.

"Під час відпрацювання території співробітники карного розшуку викрили та затримали 53-річного жителя столиці. Його доставили в управління поліції для дачі пояснень", - ідеться в повідомленні.

Вирішується питання про відкриття кримінального провадження.

Оновлення 20:10. Займисту суміш у вітрину магазину Roshen кинув учасник екстремістської організації "Білі балаклави", яка, за даними Служби безпеки, планувала зірвати вибори в Україні.

Як повідомили в поліції, підозрюваний у підпалі магазину Roshen - "активний учасник численних вуличних акцій, які відбуваються у місті Києві, є членом радикальної екстремістської організації, керівник якої затриманий СБУ і перебуває в СІЗО".

"Метою цієї організації була дестабілізація ситуації в столиці і зрив виборів. Зараз з ним проводять першочергові слідчі дії. Також є підстави вважати, що він причетний до нічного підпалу магазину на Оболоні. Збирається доказова база", - сказав начальник столичної поліції Андрій Крищенко.

За даними "Інтерфакс-Україна", мова йде про організацію "Білі балаклави", лідер якої - Євген Моренець - перебуває в СІЗО.

Нагадаємо, раніше, у лютому, горів магазин Roshen у Дарницькому районі - на Осокорках. У підпалі підозрюють приватного підприємця, що веде оптову торгівлю кондитерськими виробами. Чоловік облив вітрину ззовні легкозаймистою речовиною та підпалив її. Його затримали поліцейські.

2017 року активістка руху Femen Аліса Виноградова була затримана за підозрою в підпалі декоративного трамвайчика біля магазину Roshen у Вінниці, а також підпалі фігур ведмедів біля магазину Roshen у Києві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram