ГоловнаСуспільствоЖиття

Потерпілі в харківській ДТП не вірять у каяття Зайцевої

Для Дронова деякі з потерпілих просять більш м'якого покарання.

Потерпілі в харківській ДТП не вірять у каяття Зайцевої
Геннадий Дронов и Елена Зайцева
Фото: hromadske.kharkiv.ua

11 лютого Київський районний суд Харкова продовжив дебати, під час яких учасники процесу висловлюють свою позицію про передбачувані терміни тюремного ув'язнення для обвинувачених у ДТП з шістьма загиблими Олени Зайцевої та Геннадія Дронова.

Як повідомляє Kharkiv Today, першою виступила постраждала Оксана Нестеренко. Вона зазначила, що не вірить в каяття Зайцевої: "Вона не брала участі ні в процесі лікування, ні в процесі відновлення. До сьогодні не можу працювати. Прошу вибачення, я людина з народу, не володію якимись юридичними знаннями. ... щодо Дронова. Його дії не тягнуть на той термін, який висуває прокуратура", - заявила Нестеренко.

Потерпіла Людмила Фабріс втратила в трагедії свою дочку Аллу Сокол і внучку Анастасію, винесення вироку залишила на розгляд суду. "Навіть ті 10 років не заповнять порожнечу, яка утворилася. Те криваве побоїще, в якому я втратила доньку і внучку. Я не живу зараз, а долаю час. Ні в які каяття я, звичайно, не вірю. Прошу суд винести справедливий вирок" , - заявила Людмила Фабріс.

Тіна Шевцова, яка втратила в аварії сестру Ніну Кобесову, також просить про більш м'яке покарання для Геннадія Дронова. "В каяття не вірю. Більше вірю в каяття Дронова. Видно, що він виніс урок. Я вимагаю максимального покарання для Зайцевої і на розсуд суду - для Дронова", - заявила Тіна Шевцова. Її адвокат Дмитро Марцонь попросив суд прийняти до уваги результати дніпровської експертизи, а не харківської, яка не змогла встановити швидкість руху автомобіля Зайцевої.

Ще двоє потерпілих - Жанна Власенко і Оксана Євтєєва - попросили суд про максимальну суворість у вироку для обвинувачених.

Наступне засідання у справі відбудеться 12 лютого. Слово буде у сторони захисту Дронова.

У перший день дебатів прокуратура попросила суд визнати Зайцеву і Дронова винними в скоєнні ДТП і призначити їм максимальне покарання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram