ГоловнаПолітика

Кучма разом з дружиною не планують їхати з України

Подружжя перебуває у Києві.

Кучма разом з дружиною не планують їхати з України
Фото: Фокус

Леонід Кучма разом з дружиною не мають планів залишати Україну на тлі інформації, що ймовірне вторгнення Росії в Україну може початися 15−16 лютого.

Про це повідомила його прессекретар Дарка Оліфер.

Подружжя перебуває у Києві.

“Президент України (1994 - 2005 рр.) Леонід Кучма разом з дружиною перебувають в Києві, у себе вдома”, – зазначила прессекретар.

Вони не мають жодних планів залишати межі України, додала вона.

Нагадаємо, звертаючись до українців, міністр оборони Олексій Резніков зазначив, що Україна має безпрецедентну підтримку з боку міжнародних партнерів. Зокрема, це проявляється у постачанні оборонної зброї, що підвищило спроможності Збройних Сил України дати відсіч агресору. Протягом місяця від різних країн отримано майже 2000 тон сучасного озброєння, боєприпасів і засобів бронезахисту. Резніков також наголосив, що агресору "не взяти ані Київ, ані Одесу, ані Харків".

Торік влітку Кучма заявив, що у страшному сні уявити не міг, що тим президентом, який нарешті об’єднає український народ, виявиться президент РФ Володимир Путін.

2 лютого 2015 року президент Петро Порошенко призначив Кучму офіційним представником України у тристоронній групі з урегулювання конфлікту на Донбасі.

У 2018 році у Мінську Кучма повідомив про завершення своєї роботи у Тристоронній контактній групі.

3 червня 2019 року президент Володимир Зеленський повернув другого президента  до переговорної групи Мінська. 28 липня 2020 року він знову вийшов із переговорного процесу. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram