ГоловнаПолітика

Кулеба в понеділок зустрінеться з генсеком НАТО і міністрами закордонних справ ЄС (оновлено)

Глава МЗС полетить у Брюссель.

Кулеба в понеділок зустрінеться з генсеком НАТО і міністрами закордонних справ ЄС (оновлено)
Голова МЗС Дмитро Кулеба
Фото: Скріншот відео

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у понеділок, 15 листопада, зустрінеться з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом.

Про це повідомляється на сайті НАТО.

Зустріч відбудеться в штаб-квартирі НАТО і передбачатиме коротку пресконференцію. Востаннє Кулеба і Столтенберг зустрічалися у квітні 2021 року в рамках позачергового засідання Комісії Україна-НАТО.

Крім того, цього ж дня Кулеба візьме участь у зустрічі міністрів закордонних справ країн ЄС.

"Будуть зустрічі з керівництвом НАТО, ряд двосторонніх зустрічей з колегами-міністрам і єврокомісарами. Ключовою темою переговорів буде безпека. Йтиметься про практичні кроки підтримки України з боку наших партнерів на тлі ситуації вздовж українського кордону в зоні збройного конфлікту на Донбасі, в окупованому Криму та Придністровському регіоні Молдови", - сказав Кулеба на брифінгу в п'ятницю.

Нагадаємо, що поїздка Кулеби відбудеться на фоні повідомлень про те, що Росія знову стягує війська до кордонів з Україною та, ймовірно, розглядає можливість нового вторгнення.

6 листопада стало відомо, що директор ЦРУ Вільям Бернс літав до Москви, аби розібратися в намірах Росії щодо України та попередити про увагу США до ситуації на українському кордоні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram